Ferrari Drivers of SwedenFerrari Drivers of Sweden

För ferrariägare som gillar att köra

Ferrari Drivers of Sweden - Historik

Ferrari Drivers of Sweden

De tio första åren...

Vår klubb föddes den 15 maj 1995 i Maranello.

Redan tidigare fanns det en Ferrariklubb i Sverige, men några av oss tyckte det var dags för en ägarklubb. Vi ville ha en klubb där bara ägare av Ferraribil kunde få bli medlemmar. Likaså skulle man naturligtvis komma i sin Ferraribil till våra möten. Redan från starten i Italien var vi överens om att vi inte ville bli allt för många i vår klubb. Det skulle vara bättre att hinna lära känna våra aktiva medlemmar än att ha en stor grupp medlemmar som aldrig visade sig. Det har varit viktigt att medlemsavgifterna också skulle gå tillbaka till våra aktiva medlemmar så att vi inte bara samlade pengar på hög.

Under de 10 år vår klubb nu har varit verksam, har vi levt efter dessa målsättningar och under åren haft en mängd träffar på programmet.

Vi har kört tusentals mil genom Europa och här hemma tillsammans med våra klubbkamrater, kompisar, flickvänner och deras familjer. Vi har fått vänner för livet genom vår klubb och det är denna gemenskap som präglat vår klubb. De flesta av oss hade aldrig träffats om det inte varit för vårt gemensamma Ferrari intresse. Men det viktigaste har varit att vi blivit ett kompisgäng som inte bara talar bilar, vi umgås tillsammans.

Förutom 30 träffar i vårt eget land har vi hunnit med flera utlandsresor till: Danmark (2 ggr), Finland, Frankrike (2 ggr), Italien (3 ggr), Monaco, Schweiz, Skottland, Tyskland (3 ggr) och Österrike.

Vid sammanlagt 115 tillfällen har man i övriga Europa fått se medlemmarnas Ferraribilar vid våra utlandsresor. Massor av klubbmedlemmar med familjemedlemmar, flickvänner och kompisar har fått se det vackraste av Europa och de finaste Ferraribilarna som finns, men vi har också ätit den godaste maten och druckit de godaste vinerna och legat på hotell som vi aldrig ska glömma. Vi har träffat många trevliga Ferrariägare på våra resor men också haft flera av dessa utländska Ferrariförare på våra träffar.

Vi har kört på underbara serpentinvägar uppe i Alperna, på Autobahn, i värsta rusningstrafik, i storstäder, på slingrande grusvägar, i snö och oväder men också i solsken och tropisk hetta genom uråldriga småbyar i Toscana och i Frankrike, men många gånger har vi också kört vilse. Vanligtvis har vi varit hemifrån under en veckas tid men till jubileet år 1997 var vi borta i drygt två veckor.

Tio år har gått så fort för vår klubb och vi har under dessa år på våra klubbträffar hunnit köra fler mil med våra Ferraribilar än vad de flesta andra Ferrariförare gör under hela sin livstid.

Lita på oss - det är mycket roligare att köra Ferrarin än att bara titta på den i garaget!

Hösten 2005

Grundare av Ferrari Drivers of Sweden i Maranello 1995