Ferrari Drivers of SwedenFerrari Drivers of Sweden

För ferrariägare som gillar att köra

Medlemskap i Ferrari Drivers of Sweden

Vi är en samling entusiaster som vill använda våra Ferraribilar och vi startade föreningen då vi fann att det fanns behov av en exklusiv klubb där endast Ferrariägare kan bli medlemmar – alltså en ägarklubb.

Visserligen har väl vi Ferrariägare lite oförtjänt fått stämpeln på oss att vi bara ägnar oss åt att putsa våra investeringar. Naturligtvis skall väl fullbloden vara skinande blanka och vara i bästa skick och visst läser vi väl allt vad vi kan komma över om våra älsklingsbilar och forskar i märkets historia. Men målet måste väl ändå vara att vi kör våra bilar för har det någonsin tillverkats några bilar med mer körglädje än Ferrari? Tillhör du dem som bara kör Ferrari i garaget finns det kanske andra klubbar som passar dig bättre än vår.

Att ensam fara fram med sitt fartvidunder på någon enslig väg tillhör väl det yttersta av frihetskänsla. Men att flera Ferraribilar drar iväg kan vara en ytterligare livskrydda. Hur kan vi då påstå att det är så roligt att åka tillsammans – jo vi har prövat. Flera av oss har varit iväg på Ferrariträffar både inom som utomlands men det var vår första resa i klubbens regi till Ferrarifabriken som gjorde oss helt frälsta. I maj 1995 bar det iväg till Italien i tio Ferraribilar fulla av entusiaster, fruar, barn och annat ressällskap. Och det var just på Ferrarifabriken som Ferrari Drivers of Sweden bildades den 15 maj 1995. Sedan dess har vi hunnit med åtskilliga träffar både utomlands som i Sverige. Naturligtvis ställde ett flertal av oss upp på Ferraris 50-årsfirande i Rom och Modena. Sedan dess har det hunnit att bli åtskilliga resor i klubbens regi som till Monaco, Frankrike, Italien, Tyskland, Danmark och Skottland samt många träffar i Sverige. Läs mer om FDoS aktiviteter här!

Redan i föreningens första paragraf finner du föreningens målsättning:

Föreningen är en ägarklubb (owners club) där endast ägare av Ferraribil äger rätt till inträde.

Föreningen har till målsättning att främja intresset av märket Ferrari bland ägare och andra, att föra traditionen vidare, att sprida kunskap om det stolta bilmärket, att knyta ägarna närmare tillsammans samt inte minst att få ägarna att använda sina bilar.

Vad får du?

Vi planerar träffar och gemensamma resor i våra Ferraribilar både inom som utomlands också tillsammans med utländska Ferrariklubbar. Givetvis kommer du i Ferraribil till våra träffar – det är ju en självklarhet.

Inom vår klubb arbetar alla ideellt. Om du är aktiv inom klubben och deltager på våra gemensamma aktiviteter får du mest behållning av din medlemsavgift då klubben står för vissa gemensamma kostnader i samband med träffar, resor mm. Målet är att klubbkassan i princip skall vara tom vid årets slut – så har den gemensamma kassan bäst kommit medlemmarna till del. Från och med år 2002 ingår i din medlemsavgift också en prenumeration av Ferrari World som utkommer 4 ggr per år. I denna tidskrift kommer vår klubb att få reportage och klubbnytt införda. Dessutom får du klubbens reg.skylt hållare, klisterdekaler och pins. På vår hemsida finns också en avdelning som endast är öppen för klubbens medlemmar och det är här som du finner våra stadgar, medlemsregister, reportage mm.

Tycker du att detta kan vara något för dig är du välkommen att söka medlemskap till vår Ferrariklubb.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är fastställd till SEK 2 000 till detta kommer en anmälningsavgift på SEK 500. Någon från oss tar kontakt med dig när du skickat in ansökan.

Ferrari Drivers of Sweden